Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ HATHA YOGA ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


"Yoga is the perfect opportunity to be curious about who you are." - Jason Crandell

Ομολογώ πως η σχέση μου με την φιλοσοφία της γιόγκα είναι από κακή έως ανύπαρκτη. Ωστόσο η αγάπη της Μάρας Κωνσταντινίδη για το αντικείμενο, η φρέσκια παρουσία της στον χώρο αλλά και η κατάρτισή της στην Ινδία - και συγκεκριμένα στο Sivananda Teachers Training Course (Madurai) - με έπεισε να δοκιμάσω κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ έως τώρα.

Πέρα από σωματική άσκηση, εκείνο που η γιόγκα προσφέρει στον αρχάριο είναι η ψυχική ανάταση, η οποία προέρχεται μέσα από την αυτοσυγκέντρωση και τις απαλές κινήσεις επανασύνδεσης με το σώμα σου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι που ποτέ δεν θα έμπαιναν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης, γίνονται ένθερμοι μύστες στην ανατολική αυτή μορφή εκγύμνασης. Πιθανόν οι ξέφρενοι ρυθμοί της καθημερινότητας να επιβάλλουν την άφεση στην καθοδήγηση ενός ικανού γιόγκι.

Ειδικά για όσους, όπως εγώ, βρίσκονται στο επίπεδο του αρχάριου, ο δάσκαλος είναι εκείνος που θα ενθαρρύνει ή αντίστοιχα εμποδίσει την εξέλιξή σου. Η Κα Κωνσταντινίδη έχει όχι μόνο την γνώση, αλλά επιπλέον την διάθεση να σε καθοδηγήσει σωστά μέσα από μια σειρά ασκήσεων (ashana, αν η μνήμη μου συγκράτησε ορθά) παρέχοντάς σου την διαρκή υποστήριξη της. Τα 90 λεπτά της ώρας κυλούν ευχάριστα, παρέχοντάς σου ταυτόχρονα την πολυτέλεια της απόλυτης χαλάρωσης ύστερα από την εκτέλεση των συγκεκριμένων στάσεων - κινήσεων. Κι επειδή τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας πολλές φορές μας "κόβουν την ανάσα", έρχεται η γιόγκα να μας υπενθυμήσει το πόσο πολύτιμο ρόλο παίζουν οι εισπνοές - εκπνοές για την ορθή λειτουργία του σώματός μας.

Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 17:00 - 18:30 αλλά και το Σάββατο 15:00 - 16:30 (Μεγάλου Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975564717) μπορείτε να δοκιμάσετε τις δικές σας δυνατότητες να επανασυνδεθείτε με το σώμα αφού αφουγκραστείτε τις ανάγκες του, αλλά και να βυθιστείτε στα ενδότερα της ψυχής σας, ως έναρξη ενός ταξιδιού στο οποίο θα θέλετε να γίνετε τακτικοί - αν όχι μόνιμοι - επιβάτες.

Καλές και απολαυστικές διαδρομές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.