Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Λα Μπάντα de la Nada Πάλι - Κι όμως κινείται



Μια μπάντα που τα χει όλα κι ας λέγεται "του τίποτα".

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον φτάσαμε στον πάντα ζεστό χώρο του φιλόξενου θεάτρου Ροές, αφού η περιέργεια μας καθοδήγησε να δούμε την νέα ποιητική σύνθεση της ομάδας Κι όμως κινείται.

Οι συντελεστές μας υποδέχονται με κέρασμα μια εξαιρετικά δροσερή κι απολαυστική σανγκρία, που ανοίγει την όρεξή μας για τα περαιτέρω.

Το ίδιο δροσερή και απολαυστική ήταν και η φιλότιμη αυτή προσπάθεια μιας ομάδας μουσικών - χορευτών να καταθέσουν ένα δείγμα διαφορετικής γλώσσας και γραφής.

Και τί δεν περιέχει αυτή η πρόταση ψυχαγωγίας. Μύθους, αφηγήσεις, ακροβατικά, τραγούδι και καταπληκτικές μουσικές, όσο κι αν εσκεμμένα θέλησαν να ακουστούν ως ηχητικές παραφωνίες. Και όλα αυτά στολισμένα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Καταρχήν η ομάδα βάζει εμάς, τους θεατές, πρωταγωνιστές επί σκηνής, και οι ίδιοι εκμεταλλεύονται όλο τον χώρο στο ξέφρενο ταξίδι τους σε ένα σύμπαν διαφορετικό και σουρεαλιστικό.

Και όμως τίποτα δεν μοιάζει παράξενο σε αυτόν τον δρόμο. Αντιθέτως πως να μην αναφερθώ στην πιο ατμοσφαιρική εκτέλεση του τανγκό Por una cabezza, που έχω δει ή ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Ή την ροκ απόδοση ενός κλασικού ρεμπέτικου τραγουδιού. Και φυσικά τις άψογες ακροβασίες που το κοινό παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Η Χριστίνα Σουγιουλτζή και ο Καμίλο Μπετανκούρ είναι οι ηγετικές φυσιογνωμίες που ενορχηστρώνουν την δίωρη αυτή περιπέτεια σε ένα ξέφρενο πανηγύρι του παραλόγου.

Με πολλές εκπλήξεις να συμβαίνουν τις οποίες καλύτερα να δείτε παρά να αποκαλύψω, οι συντελεστές μας κατακτούν. Και όπως αιωρείται ο Καμίλο, το ίδιο συναίσθημα απελευθέρωσης δημιουργείται και εντός μας. Αυτό άλλωστε δεν είναι το νόημα της τέχνης;

Ένα μικρό διαμάντι περιμένει τον διψασμένο θεατή για λίγες μέρες στο θέατρο Ροές. Όποιος θέλει να κοινωνήσει μαγεία είναι προσκεκλημένος στην παράσταση. Η Και όμως κινείται αγκαλιάζει ακόμα και τους περίεργους περαστικούς, εισπράττοντας το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. Αξίζει και θα το διασκεδάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.